Apple Watch geschikt voor linkshandigen

Via de instellingen van de Apple Watch kun je handig aangeven om welke pols je het horloge wilt dragen. De meeste mensen zullen het horloge om hun linkerpols dragen, zodat ze makkelijk het crown-knopje kunnen bedienen. Dat knopje zul je veel vaker nodig hebben dan bij een normaal horloge, want het dient in feite als homeknop. Je kunt er mee terug naar het klokscherm, je kunt ermee inzoomen en allerlei andere acties mee uitvoeren. Linkshandigen dragen de iWatch liever om hun rechterpols. Dat kan! 

Als linkshandige geef je bij de eerste instellingen aan dat je de Apple Watch om je rechterpols wilt dragen. Je moet dan het horloge een halve slag draaien, zodat de crown-knop linksonder zit.

Apple iWatch ook voor linkshandig instellen

Het betekent overigens wel dat je even aan de knoppen zult moeten wennen. Linksonder zit de crown-knop, daarboven de knop waarmee je onder andere naar contactpersonen gaat. Het beeldscherm draait uiteraard ook 180 graden mee. Verder zijn de horlogebandjes erop aangepast: je kunt de horlogebandjes precies andersom bevestigen, zodat hij op een natuurlijke manier vastzit voor linkshandige gebruikers.

Dit bericht is gevonden op iculture.nl